Antwerpse Kathedraalconcerten vzw

Kerstconcert 2018

 

Woensdag  26 december 2018 om 20u
Kerst-Benefietconcert t.v.v. de behoeftigen in de binnenstad. Organist-titularis Peter Van de Velde speelt werken van Belgische componisaten (Jean Absil, Joseph Jongen, Flor Peeters, Paul de Maleingreau, Clément Loret, J. Callaerts en Gaston M. Dethier) voor de kerstperiode op het Schyven-orgel.
Tickets: 10 euro.

Reserveer hier je tickets
 

 

 

Eerste opname van gerestaureerd Schyven-orgel beschikbaar

Het gerenommeerde Duitse platenlabel Aeolus heeft in coproductie met onze vereniging Antwerpse Kathedraalconcerten vzw een eerste opname op SACD uitgebracht van het Schyven-orgel na de restauratie van 2014 – 2018. Kathedraalorganist Peter Van de Veldebrengt met deze nieuwe uitgave hulde aan de eerste titularis van het Schyven-orgel, Joseph Callaerts (1830-1901). Op het programma staan niet alleen zijn twee Toccata’s, maar o.a. ook de Eerste Sonate en transcripties door Callaerts van muziek van Mozart en Peter Benoit. Ook de Symphonie Pastorale die tijdens het herinspelingsconcert op 13 april menig concertganger deed gniffelen omwille van de spectaculaire onweerseffecten, is nu voor het eerst integraal op cd verkrijgbaar (world premiere recording).

 

Bekijk hier ook de achterkant van de CD.

 

Inspelingsconcert Schyven-orgel

Het inspelingsconcert was een enorm succes. Meer dan 1400 luisteraars kunnen het bevestigen: het Schyven-orgel klinkt als nooit tevoren. Niet alleen heeft het instrument aan kracht gewonnen, ook de verschillende registers kregen nog meer karakter.

Herbeleef het concert hier:

 

Nieuwsbrief

Indien u graag op de hoogte blijft van onze activiteiten, vul dan hieronder uw e-mailadres in.